Οι ερωτήσεις που ο Δημήτρης Μάρκου δεν απάντησε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 5ης Σεπτεμβρίου 2023

 


Σε μόνο μία από τις έξι ερωτήσεις που του τέθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 5ης Σεπτεμβρίου 2023 δέχτηκε να απαντήσει ο δήμαρχος Σπάτων Αρτέμιδος, Δημήτρης Μάρκου, ενώ στις υπόλοιπες δήλωσε ότι θα απαντήσει γραπτώς, δημιουργώντας ένταση και αντιπαραθέσεις.

Οι ερωτήσεις που δεν απαντήθηκαν αφορούσαν σε πληροφορίες σύμφωνα για πληρωμή από τους πολίτες υπέρογκου ποσού για να εξασφαλίσουν προνομιακή θέση σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Κέντρου Αρτέμιδος,  στο ενοίκιο του κτιρίου το οποίο χτίζεται για να στεγάσει το 2ο Γυμνάσιο Αρτέμιδος,  στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου, στο πότε θα ολοκληρωθεί το δημοτικό πάρκινγκ στην Αρτέμιδα και στο αν ο Δήμος είναι έτοιμος για να αντιμετωπίσει την κακοκαιρία Daniel.

Η δήμαρχος Σπάτων - Αρτέμιδος αρκέστηκε να απαντήσει μόνο στην τελευταία ερώτηση, και για τις άλλες δήλωσε ότι θα τις απαντήσει γραπτώς.


ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΠΑΤΩΝ - ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ,  ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΡΚΟΥ

Νίκος Δάρδαλης 

Επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης Σπάτων - Αρτέμιδος

«Πότε προβλέπεται να ξεκινήσει η λειτουργία του Πολιτιστικού Κέντρου στα Σπάτα»;


Χαράλαμπος Στρατίκης

Επικεφαλής παράταξης «Πορεία Ενωτική»

«Να μας πει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού «Ο Ξενοφών», επειδή έχουν ακουστεί διάφορα τις τελευταίες μέρες για καλυμμένη χρήση του χώρουαπό ιδιώτες... Έχουμε ακούσει για κάτι 200άρια ευρώ που θα κόστιζαν κάποιες φιάλες ουίσκι, που θα σερβίρονταν σε κάποιες εκδηλώσεις. Αυτή είναι η χρήση του χώρου; Μπήκαμε στη διαδικασία να τον δίνουμε σε ιδιώτες καλυμμένους  πίσω από συλλόγους;  Υπήρξε πολλή κουβέντα για αυτό. Ας μας πει ο πρόεδρος... Εγώ δεν το ήξερα, με ενημέρωσαν».

 

Στέφανος Κατής

Δημοτικός σύμβουλος  από την παράταξη «Προοδευτική Συνεργασία Πολιτών»

«Το 2021 γυρνάμε αποδέκτες ενός Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών ο οποίος επρόκειτο να αναμορφωθεί, να τον κουβεντιάσουμε και τα λοιπά. Από τότε έχουν περάσει δύο χρόνια και δεν έχει γίνει τίποτε. Θα παραμείνουμε ακόμη με αυτόν τον απαρχαιωμενο  Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας που είναι από το 2011 ή θα προχωρήσουμε παραπέρα για να γίνει  λίγο πιο εκσυγχρονισμένος ο Δήμος»;


Νίκος Κρόκος 

Δημοτικός σύμβουλος  από την παράταξη «ΑΝ.Α.Σ.Σ.Α»

«Εγώ θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση για το ιδιωτικό κτίριο που προορίζεται για σχολείο, το οποίο χτίζεται, όπως έχω πει πολλές φορές, με ιδιωτικούς όρους και το οποίο θα το μισθώσουμε για το 2ο Γυμνάσιο Αρτέμιδος. Επειδή υπάρχει  παραπληροφόρηση ως προς το ενοίκιο... Από τη μεριά της Δημοτικής Αρχής υπάρχει αυτή η παραπληροφόρηση, για το υπέρογκο ποσό των 45.000 ευρώ το μήνα.  Λέτε ότι αυτό το ποσό θα συμψηφιστεί αργότερα με την αγορά. Αυτό ακούει ο κόσμος. Όταν συζητάμε για το κτίριο λέει «θα παραμείνει στο Δήμο μετά τα μισθώματα». Θέλω να μου πείτε, να ακουστεί εδώ μέσα, να ακουστεί σε αυτούς που μας παρακολουθούν, σε αυτούς που θα μας παρακολουθήσουν και αργότερα από το βίντεο της συνεδρίασης, μετά από πόσο διάστημα μπορούμε να το αγοράσουμε το κτίριο αυτό και με πόσα χρήματα περίπου. Και να εξηγήσετε καθαρά ότι δεν συμψηφίζεται το ενοίκιο με την αγορά. Άλλο το ενοίκιο, άλλο αγορά».


Γιάννης Μάρκου 

Δημοτικός σύμβουλος  από την παράταξη «ΑΝ.Α.Σ.Σ.Α»

«Σχετικά με το φαινόμενο που εξελίσσεται, με τις έντονες βροχοπτώσεις, έχει προβεί ο Δήμος σε καθαρισμό φρεατίων, σε καθαρισμό γεφυρών; Έχει συνεδριάσει το Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας, ώστε να δοθούν οδηγίες για την περίπτωση που αυτό το φαινόμενο πλήξει και την περιοχή μας; Τι μέτρα έχει πάρει ο Δήμος όσον αφορά στον καθαρισμό, αλλά και τα μέτρα πρόληψης».


Δημήτρης Μποτζιολής

Δημοτικός σύμβουλος  από την παράταξη «ΑΝ.Α.Σ.Σ.Α»

«Έχουμε νοικιάσει στην Αρτέμιδα έναν χώρο για δημοτικό πάρκινγκ και η ενημέρωση που υπήρξε ήταν ότι μέσα στην καλοκαιρινή σεζόν θα ήταν έτοιμο. Γιατί ακόμα δεν φτιάχτηκε και τελείωσε η σεζόν η καλοκαιρινή».


Η ένταση μετά το «θα απαντήσω γραπτώς» του δημάρχου

Μετά από αυτές τις ερωτήσεις ο πρόεδρος του Δημοτικού Σύμβουλίου Σπάτων - Αρτέμιδος, Πέτρος Κατσούλης, ζήτησε από τους δημοτικούς συμβούλους να προχωρήσουν στις τοποθετήσεις τους και δημιουργήθηκε ένταση στην αίθουσα μετά από τη δήλωση του δημάρχου Σπάτων - Αρτέμιδος, Δημήτρη Μάρκου, ότι σκοπέυει να απαντήσει γραπτώς στις πέντε από τις έξι ερωτήσεις που του τέθηκαν. 


Πέτρος Κατσούλης - Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Σπάτων - Αρτέμιδος

Προχωράμε σε τοποθετήσεις.

Άννα Ραφτοπούλου - Επικεφαλής ΑΝ.Α,Σ.Σ.Α.

Απαντήσεις δεν θα πάρουμε; Απαντήσεις;

Πέτρος Κατσούλης - Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Σπάτων - Αρτέμιδος

Υπάρχουν τρεις τρόποι για να πάρετε απάντησεις κυρία Ραφτοπούλου. Να σας τους πω τώρα;

Δημήτρης Μάρκου - Δήμαρχος Σπάτων - Αρτέμιδος

Λοιπόν πρόεδρε, θέλω λίγο τον λόγο... Σχετικά με το καιρικό φαινόμενο... Το Συντονιστικό Όργανο σε αυτές τις περιπτώσεις συντονίζεται από την Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής και γίνεται για όλους τους Δήμους. Αυτή τη στιγμή δεν έχει συγκληθεί κάποιο Συντονιστικό Όργανο. Ο Δήμος μας έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει ό,τι πρόκειται να συμβεί. Οι άλλες ερωτήσεις θα απαντηθούν γραπτώς.

Νίκος Δάρδαλης - Επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης Σπάτων - Αρτέμιδος

Πρόεδρε, δεν ήρθαμε όμως τώρα για γραπτές απαντήσεις... Είναι και απερχόμενη η Δημοτική Αρχή. Είναι και λίγο αστείο να λες «θα απαντήσω γραπτώς». Σε είκοσι μέρες δεν θα υπάρχει Δημοτική Αρχή. 

Δημήτρης Μάρκου - Δήμαρχος Σπάτων - Αρτέμιδος

31/12 λήγει η θητεία... 

Νίκος Δάρδαλης - Επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης Σπάτων - Αρτέμιδος

Με επιστολές θα κάνουμε συζήτηση; 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια